1. Skadište materijala

Raspolažemo s vlastitim skladištem materijala različitih dimenzija i legura. U našem proizvodnom pogonu u funkciji je visokoproduktivna horizontalna tračna pila proizvođača PE-TRA DC 300A Cut Master. Konstruirana je za automatsko rezanje široke palete materijala, kao što su različiti čelici, aluminij svih legura, obojeni metali, puni profili i cijevi. Može ponovljivo, pouzdano i precizno rezati predmete za obradu do najveće širine 300 mm. Pored ove pile nalazi se i pila za rezanje pločastog materijala čime obezbijeđujemo veliku fleksibilnost i kraće rokove isporuke.

2. Skladište alata

U proizvodnom pogonu posjedujemo vlastito skladište reznog i steznog alata. Uređaj za podešavanje i mjerenje ZOLLER „Smile/Pilot 2.0“ namjenjen za profesionalni ulazak u svijet uređaja za podešavanje i mjerenje, koji nam omogućuje veliku fleksibilnost pri izradi dijelova na odjelima CNC-tokarenja i CNC-glodanja, te smanjuje rokove isporuke. Pri izboru reznog alata vodimo brigu o kvalitetu, dugotrajnosti i cijeni. Rezni alat stežemo u prihvate toplo-hladno što garantira veću preciznost i manju potrošnju alata. A sve ovo u svrhu konkuretnosti na tržištu.

3. CNC – tokarenje

U našem proizvodnom pogonu u funkciji je više CNC tokarilica proizvođača DAINICHI, HARDING, HAAS, TAKISAWA i NAKAMURA. Proširili smo naše proizvodne kapacitete nabavkom mašine NAKAMURA-TOME AS-200 s karakteristikama 65 mm propust kroz vreteno, gonjenim alatima promjerom do 340mm, te Y-osi. Dijelove izrađujemo uglavnom od aluminijskih legura, a isto tako i od plastike, inoxa, mesinga i čelika. Maksimalne dimenzije izradaka su do fi 400 mm, a dužine 1.000 mm koji mogu biti veoma visoke kompleksnosti.

4. CNC – glodanje

Odjel CNC glodanja opremljen je s vertikalnim obradnim centrima radnog prostora do 750 mm s tri, četiri i pet osa. Na ovim strojevima smo u mogućnosti izraditi vrlo kompleksne konture i dijelove, a sve to uz pomoć softwarea koji nam omogućuje 3D glodanje i 5-osno simultano glodanje. Nabavkom ovih mašina (HAAS UMC 750) ne samo da su prošireni proizvodni kapaciteti nego i mogućnosti izrade puno složenijih pozicija uz smanjene troškove proizvodnje.

5. Montaža

Proizvodimo i montiramo sklopove za kupce u zemlji i inozemstvu. Ako se sklopovi pored naših dijelova sastoje i iz dijelova koji se nabavljaju kod trećih lica, firma GAT preuzima taj zadatak i odrađuje ga za svakog kupca. Ukoliko imate potrebu za montažom složenih sklopova, taj zadatak svakako povjerite nama, a mi ćemo ga uraditi vrhunski profesionalno, brzo i efikasno.