SEKTOR ZAJEDNIČKIH POSLOVA

Naše poslovanje povjerili smo IVIS-u, softvereskom paketu za podršku poslovnim informacionim funkcijama poduzeća, a koji nam služi kao alat u svim sferama poslovanja. Uposleni u sektoru zajedničkih poslova u direktnom su kontaktu s dobavljačima i kupcima, te vode brigu o nabavci svih neophodnih alata i materijala za proizvodnju. Kako bi našim kupcima u željenom roku bili u mogućnosti isporučiti robu, vršimo upravljaje zaliha repromaterijala na osnovu minimalnih i maksimalnih količina. Ovakav vid poslovanja smanjuje rokove isporuke gotovog proizvoda, što nas čini konkurentnim na tržištu.

Tokom poslovanja stekli smo iskustva i znanja u međunarodnom prijevozu. Naš cilj je zadovoljite potrebe naših kupaca, te s time i pravilo JUST IN TIME, tj. isporučiti robu svakom kupcu u željenom terminu. Kroz godine aktivnosti, korak s vremenom održali smo kontinuiranim poboljšanjem voznog parka.

Sektor zajedničkih poslova prati proces od nabavke repromaterijala, alata, preko servisiranja kupaca, tj. zaprimanja upita i narudžbi, pripremanja radnih naloga za proizvodnju, preko otpreme robe i njihovog transporta do krajnjeg kupca.PLANIRANJE I PROCES PROIZVODNJE

Naš stručni tim posjeduje veliko znanje i spreman je odgovoriti i mnogim nestandardnim zahtjevima kupaca i veoma brzo projekira izradu dijelova za CNC glodanje i CNC tokarenje.

Kompletan proizvodni proces se odvija pod jednim krovom uz maksimalnu koordinaciju svih tehnoloških procesa.EDUKACIJA

Firma GAT permanentno ulaže u znanje i tehnologiju, jer slijedi svoj slogan „Budućnost se iz ideje stvara“, te je tako sve bliža svom postavljenom cilju – postati vodeće poduzeće u zemlji i regionu, izvozno tržite orijentirano s trajno usvojenim standardima kvaliteta koji ne odsupaju od svjetskih standarda, a sve to kroz edukaciju, profesionalizaciju i organizaciju.ISO STANDARD

Osiguranje i upravljanje kvalitetom je osnova u procesima razvoja i usavršavanju naših procesa. Novi zahtjevi kupaca, zakonski zahtjevi u vezi sa zaštitom okoliša, te očekivanja lokalne zajednice usmjeravaju nas na okolišno održiv razvoj jedne društveno odgovorne firme.

Naše poslovanje prilagodili smo zahtjevima standarda EN ISO 9001: 2008 i EN ISO 14001: 2004 kako bi ispunili sljedeće ciljeve:

  • zadržati prepoznatljivo visok kvalitet naših usluga i proizvoda,
  • poboljšali upravljanje pojedinačnih procesa,
  • povećali zadovoljstvo kupaca,
  • postigli kompetentnost i podigli svijest zaposlenih i
  • smanjili potrošnju energenata i prirodnih resursa.

Svi zaposlenici u našem poduzeću primjenjuju četiri koraka definirana PDCA ciklusom kojim neprekidno poboljšavamo proizvodnju i aktivnosti u svakom procesu.